Corrupt File??
  1. Welcome to 9th Gen Civic Forum : 2012 Honda Civic Forums - 9th Generation – General discussion forum for 9th Gen Civic

    Welcome to 9th Gen Civic Forum : 2012 Honda Civic Forums - 9th Generation - a website dedicated to all things 9th Gen Civic.

    You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, Join 9th Gen Civic today!
     
+ Reply to Thread
Results 1 to 8 of 8
Like Tree1Likes
  • 1 Post By SoFlaFB6

Thread: Corrupt File??

  1. #1
    Nooblets SoFlaFB6's Avatar
    Join Date
    Aug 2017
    Location
    Ft. Lauderdale, FL
    Posts
    85

    Question Corrupt File??

    I had my tuner email me the Flashpro file he made during our tuning session a while back.

    One day I had an issue where lights randomly popped up (traction control, power steering, hill assist, CEL P0505A) and a couple others.

    I opened flashpro on my laptop, updated the firmware and re-uploaded the map that was emailed to me.

    Drove for 15 minutes, same lights came on.

    Opened Flashpro, made sure all codes were checked off to the related issue and then uploaded again.

    Half hour later, lights on again.

    I can't seem go more than a day without the lights popping up. I've tried different maps with all having the same issue.

    I changed ground wires from rbc to head, made sure battery is charged and there's no dropping in voltage that would cause the issue.

    Do you think it's a corrupt file issue, or possibly something with a speed sensor?
    2014 Taffeta White Si Sedan
    FBO - E85 - KTuner

  2. Remove Advertisements
    9th Civic
    Advertisements
     

  3. #2
    Big Pimping!!! dpetro1's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Catonsville, MD
    Posts
    898
    Maybe some more info would help? Why did you get an old file fro your tuner? Was there a problem with the car before that or are all the lights/coded related to the new file upload.
    If you have a CEL that keeps coming up, maybe there is an actual issue with the car that needs to be repaired.

    Sent from my SM-G920V using Tapatalk

  4. #3
    Nooblets SoFlaFB6's Avatar
    Join Date
    Aug 2017
    Location
    Ft. Lauderdale, FL
    Posts
    85
    Quote Originally Posted by dpetro1 View Post
    Maybe some more info would help? Why did you get an old file fro your tuner? Was there a problem with the car before that or are all the lights/coded related to the new file upload.
    If you have a CEL that keeps coming up, maybe there is an actual issue with the car that needs to be repaired.

    Sent from my SM-G920V using Tapatalk
    I didn't get an old file, it was my tuned file from when i was on the dyno with him.
    There were absolutely no issues with the car before, no CEL's or anything.

    It seems as if Flashpro isn't holding the off the codes that have been checked to stay off.
    I've also noticed, the timing of when codes pop up. It seems to happen in high gear, going up a bridge or hill and putting load on the engine to speed up.
    That issue kinda makes me lean toward it being a speed sensor issue, possibly?
    2014 Taffeta White Si Sedan
    FBO - E85 - KTuner

  5. Remove Advertisements
    9th Civic
    Advertisements
     

  6. #4
    Big Pimping!!! dpetro1's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Catonsville, MD
    Posts
    898
    P0505 is idle control? Not familiar with any CEL with a letter at the end though

    Do you have an oversized or aftermarket throttle body?

    Sent from my SM-G920V using Tapatalk

  7. #5
    Nooblets SoFlaFB6's Avatar
    Join Date
    Aug 2017
    Location
    Ft. Lauderdale, FL
    Posts
    85
    Quote Originally Posted by dpetro1 View Post
    P0505 is idle control? Not familiar with any CEL with a letter at the end though

    Do you have an oversized or aftermarket throttle body?

    Sent from my SM-G920V using Tapatalk
    I have a J37 TB.

    Last night i returned car to stock, uploaded tune, making sure all codes related to idle control/tpms/hill assist/power steering were checked off.
    Car ran fine with no lights until this morning on the way to work, then they all pop up out of nowhere.

    I'm going to try a new battery today to see if maybe low voltage was the issue. If that doesn't work, i'll start checking sensors on all hubs.
    2014 Taffeta White Si Sedan
    FBO - E85 - KTuner

  8. #6
    Nooblets SoFlaFB6's Avatar
    Join Date
    Aug 2017
    Location
    Ft. Lauderdale, FL
    Posts
    85
    Problem solved, you can close this thread.

    New battery and a few adjustments in flashpro, good to go now.
    bfaided1984 likes this.
    2014 Taffeta White Si Sedan
    FBO - E85 - KTuner

  9. #7
    Top Dawg!! bfaided1984's Avatar
    Join Date
    Oct 2017
    Location
    Dallas
    Posts
    1,218
    Quote Originally Posted by SoFlaFB6 View Post
    Problem solved, you can close this thread.

    New battery and a few adjustments in flashpro, good to go now.
    Glad you got that worked out.
    Whenever I'm suffering from Insomnia, I just look at a picture of a Toyota Camry and I'm straight off.
    INSTAGRAM: that_stock_fb6

  10. #8
    Nooblets SoFlaFB6's Avatar
    Join Date
    Aug 2017
    Location
    Ft. Lauderdale, FL
    Posts
    85
    Quote Originally Posted by bfaided1984 View Post
    Glad you got that worked out.
    Such a stupid thing too. Voltage was obviously low from original battery - picked up a Optima YellowTop for $100.

    I'm using a MAP based tune which does not utilize the MAF sensor. The MAF sensor still needs to be plugged in to avoid a CEL.
    I had the P0101 box checked in Hondata, not realizing it was enabling it instead of disabled
    2014 Taffeta White Si Sedan
    FBO - E85 - KTuner

+ Reply to Thread

Quick Reply Quick Reply

Register Now

Please select your insurance company (Optional)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBadvanced CMPS v4.1.2