9th Gen Civic Forum banner
41 - 60 of 103 Posts
Nie wiem, czy ktoś to zauważy, ale czuję, że ten ekran jest nieco pikselowany w porównaniu do standardowego urządzenia. Albo to ja, ponieważ w samochodzie mojej dziewczyny umieściłem nowszą wersję CarPlay i ma ona ostrzejszy obraz
Musiałbym jeszcze raz przyjrzeć się obu, ale myślę, że matowa powłoka jest bardziej agresywna w radiu CRV, co daje mu rozmazany wygląd. Rozdzielczość jest niska i pikselowana, ale powłoka to moim zdaniem przesadza. Domyślny interfejs użytkownika Hondy z ciemniejszymi kolorami i mniejszą ilością tekstu, myślę, że nie zauważyłem tego tak bardzo, ale kiedy używasz CarPlay, zauważysz te rzeczy. Gradienty na niektórych tłach piosenek naprawdę pokazują słabe punkty wyświetlacza. Miałem wcześniej Kenwood o tej samej rozdzielczości, który również był pikselowany, ale powłoka była znacznie bardziej błyszcząca, więc wyglądał czyściej.

Wygląda również na to, że folia ochronna ekranu fabrycznego jest nadal na radiu CRV, czy ją zdjąłeś? Właściwie znalazłem ją w Internecie i kupiłem celowo, ponieważ pomyślałem, że to ochraniacz, który był na nim, gdy samochód był nowy, więc pomyślałem, że po zdjęciu będzie wolny od zarysowań i miałem rację. Dziwne, że ktoś trzymał go przez 7-8 lat lol.

----

W ukrytym menu jest ustawienie o nazwie „Ustawienie warunku zwężania parkingu” i żadna z moich opcji nie ma nic ustawionego. Zastanawiam się, czy są one wypełnione dla Civików z szerokokątną kamerą wieloobrazową lub CRV i czy mają wpływ na wytyczne. W menu diagnostyki własnej tylna kamera szerokokątna wyświetla się na czerwono zamiast na zielono.

Image

Image

Image

Kupiłem to również, kiedy było w sprzedaży kilka tygodni temu.

Wireless CarPlay jest miłe. Jedyne opóźnienie, jakie zauważam, jest wtedy, gdy próbuję przewinąć piosenkę do przodu lol

Próbowałem dostosować ustawienia w 'Ustawienie warunku zawężania parkingu', żadne z ustawień, które próbowałem wybrać, niestety nie zostały zapisane, opcje zawsze pozostawały puste.

Myślę też, że udało mi się dowiedzieć, jak dostosować głośność Siri (i prawdopodobnie głośność powiadomień map, nie używam alertów głosowych dla map, więc nie mogę tego w tej chwili potwierdzić). Możesz przejść do Map i nacisnąć przycisk wyszukiwania Siri i dostosować głośność za pomocą kierownicy, gdy Siri słucha/mówi. Powinien pokazywać inny poziom niż twoja muzyka.

Jeśli to nie za duży problem, czy ktoś mógłby mi podać wymiary radia CRV? Trudno powiedzieć, ale na zdjęciach wygląda na podwójny DIN. Jeśli tak, to może oznaczać, że mógłbym użyć ramki 2 DIN za 30 dolarów zamiast kupować drogą ramkę OEM z Civica z 2013 roku.

Czy wiesz, czy tracisz funkcjonalność odtwarzacza CD z tym modem? Nie widzę gniazda w jednostce centralnej CR-V, chociaż wygląda na to, że jest przycisk wysuwania.
Nie tracisz funkcjonalności odtwarzacza CD. Przycisk wysuwania powoduje, że ekran się składa i odsłania gniazdo CD pod ekranem. Zwróć jednak uwagę na kilka rzeczy, których dowiedziałem się podczas próby.

1: jednostka centralna crv NIE jest dokładnie podwójnym dinem i nie zmieści się w standardowym adapterze podwójnego dina bez niewielkiej modyfikacji.

2: Ten mod NIE będzie działał w modelach Lx civica ani w żadnym civicu, który nie ma dźwięku premium, ponieważ jednostka centralna crv nie ma wewnętrznego wzmacniacza.

3: Jeśli kupujesz jednostkę centralną crv, UPEWNIJ SIĘ ABSOLUTNIE, że sprzedawca ma kod odblokowujący, nie możesz uzyskać kodu odblokowującego z numeru VIN, a strona internetowa hondakey, do której wszyscy się odwołują, jest teraz nieaktualna, więc nie możesz uzyskać tego klucza, jeśli go nie otrzymałeś.

Kiedy strona internetowa z kluczami do Hondy przestała działać?
Nie jestem pewien, ale kiedy próbujesz wejść na stronę, wyświetla się informacja, że certyfikat wygasł 500 dni temu, więc prawdopodobnie na początku 2023 roku. Jeśli zignorujesz wygasły certyfikat, zostaniesz przekierowany do innej witryny. Na razie nie widzę żadnego sposobu na uzyskanie tego kodu odblokowującego, chyba że zostanie on podany

41 - 60 of 103 Posts