9th Gen Civic Forum banner

Wymiana filtra paliwa

4 reading
12K views 9 replies 7 participants last post by  spork  
#1 ·
Witajcie wszyscy :)
Niedawno kupiłem używanego Civica i teraz nadrabiam zaległości w konserwacji, która nie została wykonana. Kupiłem nowy filtr paliwa, ale przyszedł bez instrukcji i wielu małych części. Nie mogłem znaleźć w Internecie żadnych informacji na temat jego wymiany. Jakieś rady?

#2 ·
Tak... również nie spodoba ci się to, co znajdziesz na ten temat. E85 wpływa na filtry, więc powiem ci, czego się nauczyłem. Postępuj zgodnie z filmami z YouTube dotyczącymi wymiany pompy paliwa. NIE FAJNE! Wyjmiesz klatkę paliwową ze zbiornika i ostrożnie podeprzysz zakładki trzymające silnik. Na stałe przymocowany do spodu wspomnianego silnika będzie filtr o średnicy około 2 cali. Miałem dodatkowe, które były dostarczane z pompą 255 gramów. Musiałem usunąć pierścień zabezpieczający z zębami ze starego i wyrzeźbić plastikowy otwór nowego za pomocą dremella, aby pasował. Bez nowego pierścienia zabezpieczającego możesz go przymocować i
Image
zacisnąć z powrotem w plastikowej obudowie pompy.

#3 ·
Tak... również nie spodoba ci się to, co znajdziesz na ten temat. E85 odbija się na filtrach, więc powiem ci, czego się nauczyłem. Postępuj zgodnie z filmami z YouTube dotyczącymi wymiany pompy paliwa. NIE FAJNE! Wyjmujesz klatkę paliwową ze zbiornika i ostrożnie podpierasz zakładki trzymające silnik. Na stałe przymocowany do dna wspomnianego silnika będzie filtr o średnicy około 2 cali. Miałem dodatkowe, które były dostarczane z pompą 255 gramów. Musiałem usunąć pierścień blokujący z zębami ze starego i wyrzeźbić plastikowy otwór nowego za pomocą dremella, aby pasował. Bez nowego pierścienia blokującego możesz go przymocować i View attachment 495112
przypiąć z powrotem do plastikowej obudowy pompy.
W jakich odstępach czasu zmieniasz ten filtr? Często czy w określonym interwale konserwacji?

#10 ·
Mam nadzieję, że można odświeżyć ten starszy wątek. Otrzymałem przypomnienie o serwisie B1 dla mojego Civica z 2015 roku. Obejmuje to wymianę elementu filtra paliwa niskiego ciśnienia. Zakładam, że jest to oddzielne od filtra w zbiorniku paliwa pokazanego w tym wątku, ale nie jestem pewien. Wszelkie wskazówki byłyby bardzo mile widziane.