Na wypadek, gdyby ktoś miał ten sam problem ze swoim IMID i znalazł ten post.
Miałem ten sam problem z moim samochodem, Hondą Civic EX z 2014 roku. Ekran był uszkodzony.
Od 2020 roku mój samochód stał cały dzień na słońcu i niewiele jeździłem, a pewnego dnia ekran po prostu się nie włączył; ale nadal słyszałem dźwięki, gdy naciskałem elementy sterujące na kierownicy.
Po wyszukiwaniu w Internecie i samodzielnym rozwiązywaniu problemów:
Jeśli jest to problem z bezpiecznikiem lub złączem, najprawdopodobniej nie usłyszysz żadnych dźwięków po naciśnięciu elementów sterujących na kierownicy dla IMID.
Moduł IMID składa się z trzech części: jednostki sterującej (interfejs z przyciskami na kierownicy), ekranu i kontrolki poduszki powietrznej.
Ponieważ nadal słyszałem dźwięki z elementów sterujących na kierownicy i widziałem, że światła znaku "airbag off" działają prawidłowo, pomyślałem, że jednostka sterująca jest w porządku i tylko ekran jest uszkodzony.
Wyszukałem w Internecie numer części do mojego samochodu na eBayu, ale uznałem, że jest to trochę drogie za używaną część za 87 $.
Numer części do mojego Civica to 78260-TR3-A12.
Udało mi się znaleźć Hondę Civic Coupe z 2013 roku i Hondę Civic LX z 2012 roku u lokalnego handlarza złomem i dostałem część za 34 $.
Moim planem było spróbować sprawdzić, czy inny numer części zadziała, a jeśli nie, zamierzałem oddzielić ekran od jednostki sterującej i podłączyć go do jednostki sterującej IMID w moim samochodzie.
Oba ekrany IMID z 2012 roku (78260-TR0) i 2013 roku (78260-TR8) działały w moim samochodzie.
Nie jestem pewien, jaka jest różnica w numerze części.
Uznałem, że ten film jest bardzo pomocny w kwestii dostępu do IMID w moim samochodzie: 2014 - 2015 Honda Civic Dash Radio Removal How To Video
Kupiłem osłonę przeciwsłoneczną na przednią szybę, aby mieć nadzieję, że zapobiegnie to nieprawidłowemu działaniu wymienionego ekranu.